یکی از مهم ترین قوانین دنیای تجارت، قانون مناقصه و مزایده است. مناقصه و مزایده از اصطلاحات علم حقوق بوده و برای سازمان ها و ادارات دولتی و نیز شرکت های خصوصی، امری بسیار مهم تلقی می شوند. بسیار پیش آمده است که در صفحات آگهی روزنامه ها یا وب سایت ها و شبکه های اجتماعی با آگهی های مناقصات و مزایدات رو به رو شویم. مناقصه و مزایده از جمله روش های معاملات در بین سازمان ها و شرکت های بزرگ است که شامل یک سری قوانین خاص می باشند. در این مقاله ابتدا به توضیح و تفاوت مناقصه و مزایده پرداخته می شود و پس از آن چگونگی برگزاری مناقصه و مزایده به روشی بسیار ساده توضیح داده خواهد شد.
هر سال با فرا رسیدن سال نو، تغییرات زیادی در شرایط اقتصادی و حقوقها رخ میدهد. مالیات حقوق یکی از مباحث حیاتی و حساس در این زمینه است و بهعنوان یکی از ابزارهای کلیدی دولت برای تأمین منابع مالی و اجرای برنامهها و خدمات عمومی نقش حیاتی دارد. آغاز سال جدید، فرصتی مناسب برای بررسی و اعمال مقررات جدید مالیاتی و تغییرات در سیاستهای مالیات حقوق است. در این مطلب، قصد داریم به بررسی معافیت مالیاتی بپردازیم. اگر کارمند یا کارگر هستید و میزان معافیت مالیاتی برای شما اهمیت دارد، حتماً تا پایان با ما همراه باشید.
مدیریت مالی یکی از ارکان حیاتی هر سازمان یا شرکت است که بر تمامی جنبههای مالی کسبوکار نظارت دارد. وظایف مدیریت مالی شامل برنامهریزی، سازماندهی، هدایت و کنترل منابع مالی است. این مقاله به بررسی مهمترین وظایف مدیر مالی و اهمیت آنها در دستیابی به اهداف سازمان میپردازد.
استهلاک اموال یکی از اصول مهم حسابداری و مدیریت مالی است که به توزیع هزینههای سرمایهای داراییها در طول دوره عمر مفید آنها میپردازد. استهلاک اموال به منظور نمایش واقعیتر ارزش داراییها در ترازنامه و جلوگیری از تخصیص ناهمگن هزینهها در دورههای مختلف مالی مورد استفاده قرار میگیرد. این مقاله به بررسی مفهوم استهلاک اموال، روشهای محاسبه آن، اهمیت و کاربردهای آن در حسابداری و مدیریت مالی میپردازد.
افراد بسیاری هستند که انجام پروژه های مورد نظر خود را به یک پیمانکار می سپارند. در این شرایط با عقد یک قرارداد و مشخص کردن اهداف خود و وظایف پیمانکار، همراه با تعیین منابع مورد نیاز و نیز زمان تحویل پروژه، تمام مسئولیت اجرا را بر عهده پیمانکار موردنظر خود قرار می دهند. به این ترتیب، هر پروژه پیمانکاری، دارای یک کارفرما و یک پیمانکار می باشد. پیمانکار، شخصی حقیقی و یا حقوقی است که طی انعقاد یک قرارداد با کارفرما، متعهد می گردد که مسئولیت اجرای موضوع پیمان را به عهده بگیرد. کارفرما اجرای پروژه مورد نظر را بر عهده پیمانکار می گذارد و پیمانکار نیز متعهد می گردد که با توجه به مفاد درج شده در قرارداد، پروژه را در زمان مقرر به کارفرما تحویل دهد.
یکی از اقدامات بسیار مهم دولت ها و کشورها در سال های اخیر، حذف کاغذ از چرخه های اداری قابل مدیریت بصورت دیجیتالی و در واقع حرکت به سمت تحول دیجیتال به معنای واقعی است. در کشور عزیزمان ایران نیز این حرکت سال های پیش شروع شده و به خصوص در زمان همه گیری کرونا شتاب ویژه ای گرفت. در این فرایند کشوری تحول دیجیتال، نرم افزارهای مالی و اداری جایگاه ویژه ای دارند و در واقع اطمینان و اتکا به نرم افزار موجب تحقق این امر خطیر شده است.
حسابداری در سازمان ها جزو فعالیت های اصلی و بسیار مهم محسوب می شود که نیازمند هر سازمانی و با هر نوع فعالیتی است. حسابداری شاخه های متعددی دارد در این مقاله قصد داریم به بحث و بررسی پیرامون دو شاخه مهم حسابداری یعنی حسابداری مالی و حسابداری مدیریت بپردازیم. در ابتدا به معرفی هر یک از این دو شاخه پرداخته و وظایف هر یک را بیان می کنیم و سپس به بررسی تفاوت سابداری مالی و حسابداری مدیریت می پردازیم.
ساختمان سازی صنعت مهمی است که در کشورها به آن توجه بسیاری می شود. یک پروژه ساختمانی از ابتدا تا پایان انجام کار مراحل مختلفی را پشت سر می گذارد و ممکن است چندین ماه و یا حتی چندین سال به طول بیانجامد. در این مدت نسبتا طولانی، هزینه های بسیاری به صورت پراکنده ایجاد می شوند که باید به درستی با یک نرم افزار حسابداری ساختمان سازی محاسبه گردند.
حسابداری بازرگانی شاخه ای از علم حسابداری است که به تجزیه و تحلیل دقیق معاملات مالی و اقتصادی شرکت های تجاری می پردازد. سپس با اطلاعاتی که به دست می دهد، به مدیران شرکت ها کمک می کند تا برای ادامه فعالیت های خود تصمیم گیری های دقیق تری داشته و در نتیجه در مسیر رشد و پیشرفت قدم بردارند.
استهلاک املاک و مستغلات یکی از موارد مهم برای واحد مالی کسب و کارها می باشد. محاسبه استهلاک املاک خصوصا برای سازمانی که املاک متنوعی دارد بسیار حائز اهمیت است. با گذشت زمان داراییهای ثابت به استثنای زمین، قابلیت بهره دهی خود را از دست میدهند؛ بدین لحاظ بهای تمام شده این قبیل داراییها باید در طی عمر مفیدشان به طور منظم و به تدریج به حساب هزینه منظور گردد این کاهش تدریجی بهای تمام شده استهلاک خوانده میشود که در محاسبه استهلاک املاک لحاظ می گردد.