تفاهمنامه همکاری میان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر و انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال با هدف توسعه فناوریهای نوین و تقویت زیرساختهای دیجیتال در کشور به امضا رسید.
علیرضا عراقیه رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر در آیین امضای قرارداد همکاری بین این واحد دانشگاهی با انجمن هوش مصنوعی ایران که همزمان با همایش رویداد انقلاب هوش مصنوعی درصنعت در محل سالن اجتماعات این واحد دانشگاهی برگزار شد، اظهارکرد: این توافق در خصوص هوش مصنوعی و پایگاه یادگیری، ارتقا تجربه مشتری مداری، پیشنهاد محصولات با توجه به رفتار مشتری، افزایش دقت وکاهش هزینهها در خودروهای دیجیتال و مسائلی از این دست اتفاق افتاد که نتیجه آن بهبود کارایی، افزایش خدمت و کاهش هزینهها خواهد بود.
وی اضافه کرد: با توجه به تحصیل تعداد زیادی از دانشجویان در رشتههای مختلف علوم کامپیوتر، راهاندازی رشته هوش مصنوعی در این واحد دانشگاهی یک نیاز ضروری بود که با اخذ مجوزهای لازم، دانشکده هوش مصنوعی تا پایان آذر ماه جاری در واحد اسلامشهر راهاندازی میشود.
عراقیه بیان کرد: تلاقی آغاز هفته پژوهش با برگزاری رویداد بزرگ انقلاب هوش مصنوعی در صنعت و افتتاح دانشکده هوش مصنوعی را بسیار مبارک میدانیم و امیدواریم بتوانیم گام موثری در کشور در حوزه علموصنعت برداریم.
وی با اشاره به اینکه رویداد انقلاب هوش مصنوعی در صنعت با هدف بهبود کارایی، افزایش دقت و کاهش هزینهها در حوزه صنایع هوش مصنوعی در حوزه صنعت در سطح جهان ورود کرده، تاکید کرد: درحال حاضر در همه مشاغل مدیریتی با ۲ معضل اساسی کمبود منابع مالی و کمبود نیروی انسانی اثربخش مواجه هستیم با توجه به شرایط موجود، هوش مصنوعی میتواند کمکرسان باشد.
در ادامه مراسم دکتر قاسم پور، از اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی اسلامشهر و کارآفرین فعال در صنعت فناوری اطلاعات و نرم افزار، به عنوان مدیریت یکی از شرکت های دانش بنیان که استفاده از AI را در نرم افزارهای مالی و اداری پیاده سازی کرده و از نزدیک با کاربردهای آن در انواع صنایع مختلف آشنا هستند، نسبت به مزایا و ویژگی های استفاده از هوش مصنوعی در حوزه های مختلف صنعتی سخنانی را بیان کردند و با ذکر مثال های واقعی و عملی، کاربردهای مختلف این فناوری نوین را برای حاضرین تبیین کردند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر در ادامه گفت: در پی ورود هوش مصنوعی در حوزه آموزش و استفاده از آن میتوان با توجه به توانمندی و ظرفیتهای فراشناختی افراد برنامه آموزشی تعریف کرد و برای ارتقای سطح آگاهی افراد به کار گرفت.
عراقیه با تأکید براینکه همگرایی مثلث دانشگاه، صنعت و بازار که موجب بهبود همافزایی میشود، خاطرنشان کرد: هوش مصنوعی در حوزه صنعت در سطح جهان ورود کرده و در حوزه تشخیص بیماریها، ارتقای تجربه مشتریان، تصمیمگیری در مدیریت و استراتژی درست، بهبود کارایی و افزایش دقت، پردازش زبان طبیعی و موضوعات دیگر تحولات شگرفی ایجاد می کند.
داود مسعودی، دبیرکل انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران با اشاره به اینکه امروزه انقلاب متفاوتتری نسبت به انقلابهای قبلی که صنعتی و کشاورزی بودند، تجربه میکنیم، اظهار کرد: همانطور که در انقلاب صنعتی توانستیم بخشی از کارها را از دوش خود برداشته و بر عهده صنعت بگذاریم، امروز نیز با تکیه بر هوش مصنوعی به عنوان یک ابزار توانمند میتوانیم تحولاتی را ایجاد کنیم.
وی افزود: باتوجه به سرعت پیشرفت علم و تکنولوژی در دنیا، ما در جامعه علمی باید تلاش کنیم کشورمان در این حوزه عقب نماند، باید در حوزه هوش مصنوعی در دنیا به روز باشیم ، در غیر اینصورت تنها با ۵ سال تأخیر، حدود ۵۰سال از دنیا عقب میافتیم و به کشوری کاملاً مصرفگرا در حوزه فناوری تبدیل و دچار مشکل میشویم.
دبیرکل انجمن هوش مصنوعی گفت: برای رقابت و ادامه فعالیت در علم و تکنولوژی در حوزههای زیرساختی دانشگاه و سختافزار و نرمافزار باید همگام با دنیا پیش رویم و به دنبال حرکت جدید برای رشد دیجیتال و رشد فناوری در کشور ایران باشیم.
محمدحسین شفیعآبادی رئیس دانشکده هوش مصنوعی هم در این همایش با بیان اینکه صنعت کشور ما کاملاً سنتی مدیریت میشود، بیان کرد: توانمندیهای بسیار زیادی داریم که میتوانیم در صنعت استفاده کنیم و هوش مصنوعی میتواند به رشد چند برابری درمدتزمان کوتاه در صنعت کمک کند.
وی با بیان اینکه با ایجاد زیرساخت محصول راحتتر آماده میشود، خاطر نشان کرد: باتوجه به اینکه بیش از ۷هزار واحدصنفی درمنطقه اسلامشهر درحوزه های مختلف فعالیت می کنند و این شهرستان قطب صنعتی و استان تهران و کریدور راههای کشور است، ارتباط در حوزه صنعت و دانشگاه برای رشد و توسعه فعالیتهای بسیار حیاتی و اثرگذار می تواند باشد.