دانش مالی، برخلاف اهمیت بالای آن، متأسفانه در کشور ما محدود به افرادی است که در این رشته تحصیل می کنند. همه ما در زندگی روزمره یا در محیط کار خود به طور مداوم با تصمیم های مالی مواجه می شویم بدون اینکه ابزار لازم برای این گونه تصمیم گیری ها را در اختیار داشته باشیم. در کتاب ابزارهای کلیدی مالی برای مدیران، سعی شده تا دانش مالی به زبانی ساده و بدون نیاز به پیش زمینه قبلی بیان شود؛ به همین دلیل از ساختار کتابهای دانشگاهی در حوزه مالی پیروی نشده است. این کتاب بر سه مبحث کلی، یعنی تجزیه و تحلیل صورتهای مالی، بودجه ریزی سرمایه ای (ارزیابی مالی طرح ها و پروژه ها) و مفهوم ریسک و بازده متمرکز است.

تغییر و تحولات اقتصادی در سال های اخیر، توجه به مدیریت مسائل مالی را برای افراد و سازمان ها به ضرورتی جدی تبدیل کرده است. افراد و شرکت ها باید ضمن توجه به سود سرمایه گذاری ها، به وضعیت نقدینگی خود نیز توجه کرده، ریسک های محیطی را در دوره های مختلف بررسی کنند و بازده و ارزش سرمایه گذاری هایشان را در بازارهای مختلف، در طول زمان بسنجند. همین موضوع سبب شده است که رد پای مسائل مالی در تمام تصمیم گیری ها به چشم بخورد؛ تصمیم هایی مثل خرید کالا، سرمایه گذاری در پروژه، بررسی ارزیابی عملکرد واحدها و نحوه تامین مالی. اهمیت این مسائل از یک سو و پیچیدگی و تعدد پارامترها از سوی دیگر باعث شده است تا ابزارهای مختلفی در حوزه دانش مدیریت مالی برای کمک به مدیران در حل این مسائل ایجاد شود.

محمد احمدی در کتاب ابزارهای کلیدی مالی برای مدیران، نگاه درست به امور اقتصادی را به مدیرهای ایرانی آموزش می دهد. مطالعه این کتاب به افرادی که در جایگاه تصمیم گیری های مالی قرار دارند، توصیه می شود.

در بخشی از کتاب ابزارهای کلیدی مالی برای مدیران می‌خوانیم:

مدیران بنگاه‌های اقتصادی وظایف مختلفی را باید انجام دهند. از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به برنامه‌ریزی و کنترل اشاره کرد. برنامه‌ریزی به زبان ساده نشان‌دهنده‌ی اهداف بنگاه و همچنین نحوه و مسیر رسیدن به آن‌هاست. کنترل نیز به معنای بررسی میزان موفقیت بنگاه در رسیدن به اهداف بالاست. مدیران برای تحقق این وظایف (برنامه‌ریزی و کنترل)، نیاز به اطلاعات دارند. به بیان دیگر برنامه‌ریزی و کنترل،‌ فرایندهایی هستند که بر مبنای اطلاعات صورت می‌پذیرند. اما در هر سازمان،‌ اطلاعات گوناگونی وجود دارد...